teknik

När man fryser om fötterna

När man fryser om fötterna

Hösten lider mot sitt slut och det blir bara kallare och kallare ute. Tur att man har värme inne ändå, tänker du och skruvar på termostaten där du går i strumplästen. Men någonstans inom dig gnager ett litet minne från förra vintern – visst var det ändå lite varmare då? 

 

Ibland kan värmekablar ha skadats vid installationen, och detta märker du inte förrän det börjar bli lite kallt om tårna. Hur kan du veta om allt är som det ska vara hemma hos dig, eller om en reparation borde stå på att-göra-listan? Det är kanske dags att hitta en expert på felsökning av värmekabel Stockholm.

 

 

De vanligaste skadorna

 

Efter att ha konstaterat att något är fel, gäller det att hitta var det sitter och veta hur det ska fixas. Bland de vanligaste skadorna på värmekablar finns:

 

  • Kabelbrott. Detta sker nästan uteslutande under installationen. Har du byggt eller renoverat stugan på sista tiden kan det vara värt att se efter om kabeln kommit i kläm någonstans eller skadats av verktyg.
  • Skadad kallkabel-anslutning. Om kabeln böjs eller misshandlas på annat sätt kan det hända att en anslutning lossnar.
  • Skadad ändavslutning – där de två ledarna kopplas ihop med varandra.

 

Experter som räddar “den goa värmen”

 

Är du lite händig och teknikkunnig vill du kanske pröva att fixa kabeln själv. Den som behöver hjälp med felsökning av värmekablar i Stockholm kan snabbt hitta experter i ämnet som gärna vill hjälpa. På sajter som http://www.dammhagteknik.se/ kan du komma i kontakt med dem och beställa deras tjänster. Vid bokad tid kommer de hem till dig med pulsekometer, värmekamera, kabelbrännare, transformator och stötdon. De undersöker situationen, hittar problemområdet och konstaterar vad det är för fel. Sedan öppnas golvet upp och kabeln repareras. Du behöver inte gå och undra längre, felet är lagat och du får ha det varmt och skönt igen.