Mysigt med varma golv

//Mysigt med varma golv

Mysigt med varma golv

När man renoverar hus eller bygger en altan är det vanligt att man också installerar golvvärme. Det är skönt på vintern att slippa bli kall om fötterna. Det är också en mysfaktor när man sitter på en inglasad altan på hösten att det finns slingor i golvet. Man vänjer sig snabbt vid sådana nymodigheter, och om golvvärmen slutar fungera blir man väldigt upprörd. Då är det är lätt att fantisera om hur jobbigt det blir att laga ett fel. Man undrar om man måste bryta upp hela golvet och hur mycket jobb och extrakostnader det i så fall skulle medföra. Som privatperson har man för det mesta heller ingen aning om hur det går till att felsöka golvvärme. Runt om i landet finns det företag som använder sig av värmefotografering, s.k. termografering. Det är bra att anlita ett företag som kan den här sortens teknik och som vet hur man enklast åtgärdar ett fel och exempelvis gör termograferingar i stockholm.

 

 

Fel i anslutningen

Det behöver inte alls vara nödvändigt att riva upp hela golvet. I många fall sitter felet i omkopplaren. Ett bra tips kan vara att börja med att kontrollera trådarna från ställdonen, så att de ligger under anslutningsskruven på rätt ställe i reglerenheten. De monteringar som finns kan ha gått sönder eller ha gjorts på fel slinga. Det är tryggast att rådfråga en expert så att det blir rätt gjort.

Uppvärmning kan ta tid

Om man rättar till ett fel och det ändå inte blir varmt, kan man tjäna på att ha lite tålamod. Man kan vänta tills dagen därpå och se om värmen har kommit tillbaka då. Det är inte säkert att det känns varmt med en gång. Har man till exempel en tung konstruktion med en gjuten platta som golvvärmen ligger i kan det ta tid att värma upp hela massan.

By | 2019-06-03T23:22:05+00:00 June 3rd, 2019|teknik|Comments Off on Mysigt med varma golv

About the Author: