Golvslipning

Var lite slipad och anlita proffs

Var lite slipad och anlita proffs

När man ska fixa ett golv är det ofta praktiskt och tidsbesparande att göra vid hela det aktuella utrymmet på en och samma gång. För att få det golv man drömmer om är det också bra att anlita ett företag som har mångårig vana av jobbet och ett gott renommé på marknaden.

Golvslipning i Lund är lika lätt som i vilken del av landet som helst. Man sparar både tid och pengar på att låta den firma som man väljer att anlita både slipa golvet och att utföra måleri och tapetsering, när man ändå har tömt rummet.

 

 

Glänsande golvytor

Golvslipning följs av efterbehandling när det gäller olika former av golv och parkett. Vad som är lämpligt att göra, dvs. den bästa lösningen för det aktuella golvet, beror på vilket material golvet består av, vilket mönster det har och hur pass slitet det är. Man kan få glänsande golvytor, eller kanske föredrar man mattlack eller någon annan finish. Ett parkettgolv behöver lackeras med ett hårt lack, som motstår slitage, men samma lack funkar inte till ett mjukt trägolv, som furu, för då krackelerar lacken av rörelser i träet. Det är svårt att undvika att ett trägolv med tiden blir slitet. Det blir repor i lacken, färgfläckar och märken efter skoklackar. En golvslipning ger ett verkligt lyft åt hela rummet.

 

Värdefull vägledning

Ibland är man inte riktigt säker på vad man kan göra med golvet eller vad för slags golv man behöver. Då kan man fråga golvexperten, som gärna ger råd och tips. Man bör i vilket fall som helst tänka på att begära offert för att klargöra projektets omfattning, tidsåtgång och kostnad innan någon sätter igång med själva jobbet. Man kan få hur lite eller hur mycket hjälp man vill. Det viktigaste är att man blir nöjd med resultatet och att det känns som en prisvärd investering.