Tips inför besöket hos frisören

//Tips inför besöket hos frisören

Tips inför besöket hos frisören

Vad ska man egentligen tänka på innan man går till frisören, eller är det bara att boka och dyka upp som man är? Hur man gör är olika, men frisörer uppskattar vanligtvis att man har gjort lite förarbete innan i form av att bestämma vilken frisyr man vill ha. Du kan ju själv föreställa sig hur svårt det måste vara att få nöjda kunder om alla dyker upp utan en plan för hur de vill se ut och därmed måste ge frisören ganska fria tyglar. Det är som gjort för missnöje och för att undvika sådana situationer är det bra att fundera lite innan på vilken frisyr som du vill ha. Kolla på inspirationsbilder och spara ned några i telefonen så att du kan visa upp ungefär hur du vill ha det. Var dock medveten om att det aldrig går att få det exakt som på bilden!

Kolla också upp innan du går hemifrån vilka hårprodukter du använder, då blir det lättare för frisören att avgöra varför ditt hår ser ut som det gör, och om du har torr hårbotten till exempel. Om håret ska klippas brukar det inte spela någon större roll om det är nytvättat eller inte eftersom det ändå ska tvättas inför klippningen. Ska det stylas däremot är det bra att håret är tvättat dagen innan så att det fortfarande är rent.

Tänk också på att vara lyhörd och se till att kommunicera hur du vill ha det, men lita samtidigt på frisörens expertis. Det är särskilt viktigt att tänka efter lite extra innan man byter till en ny frisör eftersom man ännu inte hunnit lära känna varandra då. Ju fler gånger man går till samma frisör desto enklare blir det att få det som man vill ha det eftersom frisören då får en chans att lära känna dig och dina behov.

By | 2019-02-14T01:05:26+00:00 February 14th, 2019|Frisör|Comments Off on Tips inför besöket hos frisören

About the Author: