Tandläkare Järfälla

En tandläkare erbjuder förstklassig tandvård i Järfälla 

En tandläkare erbjuder förstklassig tandvård i Järfälla 

editorial

Det finns många roliga samtalsämnen, men tandläkare och tänder brukar inte vara ett ämne som hör till den kategorin. Många tycker att det är jobbigt bara av tanken att besöka en tandläkare. Det kan bero på flera olika saker och en anledning kan vara rädsla. Du ska inte vara rädd att gå till tandläkaren då det inte finns någon på en tandvårdsklinik som vill dig illa. 

Personalen som arbetar på en tandvårdsklinik gör allt för att du ska känna dig trygg med ditt besök. Tandläkare, tandsköterskor och tandhygienister finns på mottagningarna och deras jobb är att se till att dina tänder och mun mår bra. De kan bland annat ta bort tandsten och därmed förebygga tandsjukdomar som karies och tandlossning. En tandvårdsklinik i Järfälla som erbjuder förstklassig tandvård är till exempel Magical Dental. Du kan besöka deras hemsida på https://www.magicaldental.se/

image

Hur du upptäcker karies

Du kan upptäcka början till karies som en vit, matt rand eller brunfärgad fläck. Det är mycket svårare att upptäcka karies som sitter mellan tänderna. Karies gör inte ont och därför kan ett litet hål bli större utan att du märker av det. Det är viktigt att upptäcka karies i tid då karies kan läka om det behandlas i ett tidigt skede. En tandläkare kan ta bort tidig karies om det upptäcks vid ditt besök. Det går enkelt att behandla med fluor.

Din saliv skyddar dina tänder mot karies

Vet du vad din saliv är till för? Om du ställer den frågan till ett barn så får du ofta svaret: spotta. Så är det givetvis inte för din saliv är till för andra bra saker. Din saliv underlättar bland annat tuggning, sväljning och ditt tal. Saliven innehåller kalcium, fosfat och bikarbonat som är ett bra skydd mot karies. Ju mer saliv du har desto bättre är det för dina tänder.