ansiktsmask

Boosta huden med ansiktsmask

Boosta huden med ansiktsmask

Huden i ansiktet utsätts dagligen för många olika påfrestningar. Det är allt från väder till föroreningar som smutsar ner och torkar ut huden. Smuts kan orsaka igentäppta porer och leda till diverse problem och torr hud blir fnasig samt extra känslig. Något som kan återställa balansen i huden och ge den välbehövlig näring är en ansiktsmask. Det finns olika ansiktsmasker för olika behov, till exempel så är lermasken en klassiker som är mästare på djuprengöring och en nattmask tillför välbehövlig fukt medan du sover.

Lermasken tar bort orenheter

En lermask är perfekt då huden behöver en rejäl djuprengöring. En lermask går ner på djupet och tar bort orenheter, den löser upp tilltäppta porer är bra på att reglera talgproduktionen, vilket kan ha positiv effekt för den som har besvär med finnar och pormaskar. Oavsett om man har problem hy eller ej så mår huden bra av en rejäl rengöring då och då. 

Nattmasken arbetar då du sover

En nattmask är en riktigt bra mask för den som behöver återfukta sin hud rejält och ge den extra näring. En nattmask appliceras precis innan du ska gå och lägga dig och verkar sedan under natten så att du vaknar upp med härligt fräsch och återfuktad hy. Det är perfekt för den som inte har tid eller lust att vänta på någon verkningstid. 

Ge masken de bästa förutsättningarna 

För att en ansiktsmask ska kunna komma ner och arbeta på djupet är det bra att exfoliera huden innan du lägger masken, då kan den ge optimalt resultat. Något du alltid ska göra innan du lägger masken är att rengöra ansiktet oavsett om den har en rengörande effekt eller ej, det beror också på att den ska kunna ge bästa möjliga resultat. 

Hos Sephora hittar du ansiktsmasker för alla tillfällen och det är lätt att söka på produkter utifrån hudtyp, besvär, textur eller andra kriterier.