advokat

Anlita en advokat vid brottmål i Göteborg

Anlita en advokat vid brottmål i Göteborg

På Nyhetsmorgon i TV4 brukar kriminologen Leif GW Persson medverka och tala om olika brott. Ibland handlar det till och med om brottmål i Göteborg. Då kan man lätt känna att “GW” är en person man gärna hade velat ha som juridisk rådgivare. Dock är Leif GW Persson inte en advokat. Och är du verkligen i trubbel med lagen så är det en advokat du ska vända dig till. Inte en gammal kriminolog som är populär på TV. 

Faktum är att du alltid har rätt till en försvarsadvokat om du står anklagad för ett brott. Det framgår enligt lagen. Det är tur det, för juridik är otroligt krångligt. Utan ett juridiskt ombud med advokatutbildning är det antagligen kört för de flesta åtalade i kampen mot åklagaren. 

Har du någon gång sett en lagbok? Det är inte direkt en pixiebok om man säger så. Dessutom kan den tolkas på nästan oändligt många sätt. För en tolkning i din favör behöver du en riktigt skicklig advokat vid din sida.

 

Ingen är så lojal som advokaten

Förutom den juridiska rådgivningen finns det andra fördelar med att ha en advokat om man står misstänkt för ett brott. Det är inte ovanligt att vänner och familj vänder ryggen till. Men är det någon som aldrig sviker så är det din personliga advokat. 

Det är den personens uppdrag att vara dig lojal hela vägen till slutet. Advokaten ska slåss med näbbar och klor för din skull och inte ge upp förrän hen verkligen har gjort allt för att ge dig ett så fördelaktigt utfall som möjligt. 

Allting börjar egentligen redan i förhöret med polisen innan det ens gått till rättegång. Kontakta en advokat innan du säger någonting som du kommer att ångra. Det du säger kan nämligen komma att användas mot dig. Läs mer om brottmålsadvokater här: https://advokatfirmanop.se/sv