virussanering

Virussanering har nog aldrig varit så hett som nu

Virussanering har nog aldrig varit så hett som nu

advertorial

Egentligen borde vi kanske inte prata om pandemier i dagsläget. Vad vi borde göra är att be till vilken gud som helst eller till en vetenskapsman att vi snart är ute på andra sidan. Men hur ska man kunna prata om virussanering i en tid som denna utan att nämna det mest uppenbara som du hade tänkt på i vilket fall?

Faktum är att virussanering alltid har varit aktuellt i olika lokaler—främst inom forskning och sjukvård, men givetvis har populariteten skjutit i höjden på de senaste åren. I kampen för rena och hälsosamma ytor är en bra virussanering det bästa vapnet.

Med rätt medel för rätt yta som behandlas mekaniskt så garanterar du en virusfri miljö. Att behandla en yta mekaniskt menas att man skrubbar in medlet. Det går inte bara att hälla ut medlet och vänta sig ett mirakel.

 

image

 

Alkoholbaserat eller ej

En virussanering innebär tyvärr inte bara att ta det starkaste medel du har, oavsett yta, och tömma dunken på det. För ytor som ska kemiskt ytbehandlas handlar det i första hand om alkoholbaserade saneringsmedel.

För stora ytor, där det i huvudsak handlar om att eliminera skadedjur, så gör sig ett medel som Virkon mycket bra. Virkon tar död på bakterier, virus, skadedjur och svamp. Och det ska användas på stora ytor där det är viktigt att undvika spritångor.

Virkons paradgren är vinterkräksjuka. Alltså är det ett skonsamt medel då det används flitigt i lokaler där våra barn vistas. Använd dock alltid skyddsklädsel när du virussanerar. Det är ju fortfarande kemikalier.

När du ska virussanera så ska du alltså välja rätt medel för rätt jobb. Sedan är det dags att starta krig mot skadedjur och virus. De är chanslösa mot din kemiska krigföring och du kommer vara en av dem som bidrar till att slåss för hela mänskligheten.