restaurang

Vi äter för mycket kött!

Vi äter för mycket kött!

Det brukar vara ett argument för att minska köttkonsumtionen i dagens samhälle och istället se oss om efter miljövänligare, djurvänligare alternativ. Det ligger faktiskt något i det påståendet, eftersom vi i Sverige äter väldigt mycket köttprodukter. Samtidigt växer den vegetariska maten i popularitet år efter år.

Du kan hitta vegetariska alternativ på de flesta restaurangmenyer idag, men rätterna förblir ofta bara alternativ. Det är varianter på kötträtter med ett vegetariskt substitut, eller tråkiga, oinspirerade sallader som du lika gärna hade kunnat göra själv hemma i köket. Så därför är det roligt att se restauranger specialisera sig på just vegetariska rätter.

Det vegetariska uppvaknandet

Fler och fler upptäcker den stora variationen i vegetarisk kost. Utbudet växer och det går att finna mer intressanta, experimentella rätter på menyerna. Det verkar som en del restauranger valt att gå in helt på det vegetariska spåret som ett sätt att fånga upp människors nyfikenhet på den här alternativa kosten. Det är såklart ett sätt för dem att positionera sig bort från konkurrenterna och erbjuda mer intressanta, specialiserade rätter. Så när du letar efter en vegetarisk restaurang i Stockholm så har du helt plötsligt färre alternativ att välja mellan. Men det är ett väldigt lyckat koncept; Maten är både välsmakande, krispig och prisvärd!

En grön meny

Tar man sig en titt på restaurangernas utbud så förstår man också varför de är så populära; Ett sätt att locka blivande vegetarianer är att erbjuda en vegetarisk lunch-buffé varje dag, med nya fräscha rätter. Det finns de som påstår att de inte blir mätta av veganmat, men det påståendet kommer de att få äta upp. Bland de populärare rätterna finns vegetarisk gryta med ris, chili och olika sorters soppor. Även den mest kräsmagade kommer hitta något de gillar på menyn. Om det här med veganmat är nytt för dig är lunch-buffén ett ypperligt tillfälle att provsmaka det stora veganska utbudet.