Våningssängar

Våningssängar - prisvärda och platsbesparande lösningar för barnrummet

Våningssängar - prisvärda och platsbesparande lösningar för barnrummet

I många barnfamiljer är det en utmaning att få plats med allt som behövs i ett rum – sängar, förvaring, leksaker och kläder. En lösning på detta problem är våningssängar. De tar upp minimalt med golvyta och ger samtidigt utrymme för två sovplatser. Men vad bör man tänka på innan man köper en våningssäng? Och var kan man hitta bra och prisvärda alternativ?

Varför välja våningssängar?

Förutom att de sparar plats så är våningssängar även ett kul alternativ för barn som gillar att klättra och sova på höga höjder. De är även praktiska i rum där man behöver utnyttja golvytan maximalt, exempelvis i mindre rum eller rum som delas av flera barn. Dessutom är det en ekonomisk lösning, eftersom man köper en möbel med två sängplatser istället för att köpa två separata sängar.

Vad bör man tänka på?

Innan man bestämmer sig för att köpa en våningssäng så är det viktigt att fundera igenom följande punkter:

– Ålder på barnen: Om man köper en våningssäng till yngre barn så bör man välja en modell med höga skyddsräcken och steglös höjdjustering. För äldre barn kan man välja modeller som endast har ett skyddsräcke på ovansängen.

– Maxvikt: Se till att våningssängen klarar av att bära den totala vikten av både sängar och personer. Detta är extra viktigt om barnen är äldre eller om man tänkt att en vuxen ska sova i sängen.

– Takhöjd: Kontrollera att rummets takhöjd räcker till att rymma sängens höjd.

– Montering: Många våningssängar kräver montering och det kan vara en bra idé att anlita professionell hjälp för att undvika skador eller felaktig montering.

Våningssängar

Bra alternativ på marknaden

Det finns många olika våningssängar att välja på, från enkla modeller i trä till mer avancerade sängar med förvaring och andra finesser. På https://www.littlehugs.se/ kan man hitta ett brett utbud av våningssängar i olika prisklasser och modeller. De erbjuder även möjligheten att specialbeställa sängen efter eget tycke och smak.

Ett av deras alternativ är en våningssäng i vitlackad massivt trä med två bäddar och väggfasta hyllor. Denna säng passar perfekt i mindre rum och ger samtidigt gott om förvaring på hyllorna. Priset är överkomligt och kunden kan själv välja om man vill ha enkelsängar eller en dubbelsäng upptill.

En annan säng på sajten är en mer avancerad modell med skrivbord och förvaring i trappan upp till den övre sängen. Denna säng är praktisk för barn som behöver en plats för att städa och läxor.

Att välja en våningssäng är en smart och praktisk lösning för barnrummet. Förutom att den sparar utrymme så ger den också utrymme för fantasifulla lekar och kul sovplatser. Innan man bestämmer sig för att köpa en våningssäng är det viktigt att fundera igenom vad man söker i en säng och att välja en säng som är säker och stabilitet. På https://www.littlehugs.se/ kan man hitta flera bra alternativ på våningssängar som passar alla behov och plånböcker.