trädbeskärning Lund

Trädbeskärning i Lund

Trädbeskärning i Lund

Alla träd mår bra av att beskäras, och trädbeskärning är en viktig del av god trädvård. Vill man ha fruktträd som ger rikligt med skörd måste de beskäras på rätt sätt. Eller om man vill förhindra att vackra träd växer sig allt för stora och skadar intilliggande byggnader, måste man också beskära dem i rätt tid. Trädbeskärning hjälper också till att hålla träd friska och gör att de kan bli riktigt gamla.

Det tar många år, och ofta årtionden, innan träd växer sig stora, och felaktig trädbeskärning kan snabbt förstöra ett träd. Därför är det viktigt att man anlitar en riktig arborist med lång erfarenhet när det är dags att beskära träden. Då säkerställer man att träden beskärs på rätt sätt efter art och efter hur de mår bäst av att växa. Man undviker också att utsätta trädet för onödig risk för rötangrepp.

Träd måste beskäras på rätt sätt och vid rätt tidpunkt

Det är viktigt att träd beskärs under rätt tid på året. Plommon- och körsbärsträd kan exempelvis bara beskäras efter skörd i september månad, medan äppel- och päronträd är mindre känsliga och även kan beskäras senare på hösten och våren. När man beskär träden har det också stor effekt på hur det senare kommer att växa, och hur stort det kommer att bli. Det är därför det är viktigt att man i god tid kontaktar en arborist och även gör upp en trädvårdsplan som sträcker sig över flera säsonger. 

Vill man ha hjälp med trädbeskärning i Lund finns det flera arborister man kan vända sig till. Det är viktigt att den arborist man anlitar för trädvård och trädbeskärning är erfaren och väl känner till de väderförhållanden som träd i Skåne och Lund kan utsättas för. Bästa sättet att hitta en skicklig arborist är många gånger därför att fråga grannen.