trädbeskärning Skåne

Trädbesiktning i Skåne som bär frukt

Trädbesiktning i Skåne som bär frukt

editorial

Bengt älskade sitt nya liv. En hel skånelänga på Österlen för sig själv, med en prunkande äppelträdgård. Eller, ja. En äppelträdgård hade han i alla fall. Men tyvärr bar inte träden så mycket frukt. Knappt någon alls, faktiskt. Trots att han gjort upp planer på att starta ett eget musteri. 

Han undrade lite vad det var som var fel på hans träd. Ibland gick han bara runt i trädgården och tittade på dem, ruskade i någon gren här och där. Han visste inget om träd. Men han visste ju hur man brukar kolla bilar, och träd borde inte vara så annorlunda.

 

Träd och bilar, lika men olika

En snabb googling på “trädbesiktning i Skåne” senare så var han mycket klokare. Aldrig var Bengt så nöjd som när det visade sig att han haft rätt angående någonting. Och faktiskt var det just som han tänkt, att träd såväl som bilar kan genomgå en besiktning.

Plötsligt kände han sig mycket mer bekväm i situationen. Problemet med hans äppelträd skulle inte förbli ett mysterium särskilt länge till. Besöket på https://www.aliasarborist.se/traedbesiktning/traedbesiktning-skane hade tryggat honom i den förvissningen. En professionell arborist som inte gör något annat än kontrollerar träd hela dagarna – det var klart att han eller hon kunde hjälpa Bengt.

 

trädbeskärning Skåne

 

Prunkande äppelträd bär frukt

När arboristen kom på besök meddelade han Bengt att han inte hade beskurit sina äppelträd på rätt sätt. “Jag har ju inte beskurit dom alls”, tänkte Bengt, men det sade han inte. Han hummade bara lite i samförstånd och mumlade något om den tidigare ägaren.

Bengt var inte dummare än att även köpa in tjänsten “trädbeskärning i Skåne”. Och nästa sommar kom det först en hel massa blommor. Och till hösten en hel massa frukt. Det visade sig till och med att några av träden var päronträd.