fysioterapeut

Sjukgymnasten i Köping som rättar till livets mindre kloka val

Sjukgymnasten i Köping som rättar till livets mindre kloka val

En livsval kommer alltid ifatt en till slut. Det är oundvikligt inser man, oftast senare i livet. För när man är ung så går det att komma undan med lite allt möjligt utan att man egentligen behöver stå till svars för det, vare sig inför andra eller för sig själv. Men till slut visar det sig att ”som man bäddar får man ligga”.

Räta ut kroppen

Hur många här var det inte som inte tänkte det minsta på ergonomi i unga år? Eller kanske är du som läser detta ung och sitter framför mobilen och läser detta. Chansen/risken är då stor att du sitter med nacken utskjuten långt framför kroppen och händerna i ett krampaktigt grepp runt mobiltelefonen.

Det där kommer med stor chans att straffa sig med tiden. Värk i nacken och reumatism i handen kommer att komma som ett brev på posten längre fram i livet.

Just nu känner du dig dock oövervinnerlig. Kroppen kan länge stå ut med och kompensera för mycket av det som du utsätter den för. Men en dag kommer du att sitta hos en sjukgymnast i Köping och ångra att du inte var försiktigare när du var ung.
Som tur är det aldrig försent att se över sin kropp. Det går att börja redan nu.

På Youtube finns massor av resurser som hjälper dig som anar att det kan vara dags att ta tag i saker och ting. Allt från små övningar för datapauser till mer avancerade rehabiliterande behandlingar. Bäst är det förstås att besöka ett proffs som kan visa dig vad du ska göra, som hos Slottspraktiken. 

På så sätt kan du får guidning i realtid och risker inte att råka skada dig ytterligare i ditt sökande efter hälsa.
Din kropp och du hänger samman hela livet och det gäller att ta hand om den med rätt rörelse.