visum till ryssland

Säg hej till Ryssland!

Säg hej till Ryssland!

“Privet!” är ett bra ord att lägga på minnet om du planerar att resa till landet i öst. Det betyder nämligen “Hej!” på ryska. Om du aldrig tidigare besökt landet kan det också vara en god idé att läsa på en del  innan du reser. Ryssland erbjuder många sevärdheter, stark kultur och historia för turister. För den som reser i annat ärende, exempelvis för arbete, gör klokt i att lära sig lite om modern rysk kultur för om du inte kan ryska räcker det kyrilliska alfabetet som utmaning!

 

 

Ansök om visum i tid

 Innan du reser till landet som kallats för hem av kända författare som Lev Tolstoj och Fjodor Dostojevskij är det viktigt att du ansöker om visum. Det krävs för att du överhuvudtaget ska få resa in i landet. Du kan dessutom också riskera att få böter om du inte följer reglerna. Handläggningstiden för en visumansökan är runt 10 arbetsdagar, men om du har bråttom och behöver det inom en kortare tid går det att betala en extra avgift för att snabba på processen. 

 

Viktigt att tänka på när du ansöker om visum

Reglerna för in- och utresa kan förändras snabbt och det kan vara svårt att på egen hand reda ut vad som verkligen gäller. Om du behöver hjälp med din ansökan kan du kontakta ett företag som erbjuder visumservice. Ett exempel på ett sådant företag är Rysslandsresor. De sköter allt kring din ansökan. När du ansöker om visum till Ryssland behöver du först fylla i ett formulär. Ditt pass måste vara giltigt i sex månader efter hemkomsten med minst två ostämplade sidor samt ett nytaget passfoto. Dessutom krävs det att du har ett reseförsäkringsintyg på engelska. Den ryska ambassaden kräver sedan att fakturan betalas innan de handlägger den, betala därför gärna så fort du fått den. Det vore tråkigt om en obetald faktura ställde in hela resan.