Ridning

Rolig ridning för barn och vuxna

Rolig ridning för barn och vuxna

Det har blivit allt mer populärt att semestra i Sverige och det är inte så konstigt. Sverige är rikt på natur och det finns många aktiviteter som man kan göra. För den som gillar att rida eller är nyfiken på ridning så kan man skriva in sig på ett ridläger. Det finns ridläger för den som aldrig suttit på en hästrygg såväl som den som tränar på elitnivå. Ett ridläger är också en aktivitet som passar bra för den som vill komma ut i naturen. Många stall anordnar ridläger över en helg eller för en vecka.

 

Hur väljer man rätt stall?

Lite beror det på vilka förkunskaper man har och vad man vill ha ut av lägret. Dessutom finns det stall där man kan bo över natten eller bara vara på plats dagtid. För de minsta barnen kan det vara tryggt med ett Ridläger som endast är över dagen. När du ska välja stall kan det vara bra att läsa på lite om vilka hästar som finns och recensioner från tidigare deltagare. Ibland finns det också möjlighet att ta med sin egen häst. Har du egen häst är det ett sätt att lära känna andra och utvecklas tillsammans som ekipage med kunniga ridlärare som hjälp.

 

 

Olika inriktningar på ridläger

Olika stall kan vara olika inriktade. En del kanske har prioriterat gemenskapen och naturupplevelsen. Andra kan ha inriktning som dressyrträning eller hoppning. Därför kan man hitta rätt stall efter intresse. En del stall kan också ha specialiserat sig på olika hästraser. Det finns alltså all möjlighet att hitta exakt rätt stall för alla olika önskemål. När det kommer till mat så brukar det ingå måltider och i regel har stallen anlitat duktiga kockar. Så förutom många roliga stunder kan du räkna med god mat som förgyller dagarna. De allra flesta barn brukar uppskatta maten som serveras.