Tandhygienist

Regelbundna kollar hos en tandhygienist på Odenplan håller trollen borta

Regelbundna kollar hos en tandhygienist på Odenplan håller trollen borta

Med handen på hjärtat, eller tungan på tänderna, visst var det ett tag sedan som du faktiskt kollade hur just dina tänder mådde? Det är lätt att ta dem för givna där de ser till att maten vi får i oss är vältuggad och lätt att smälta. Dock så utsätter många av oss våra ”gaddar” för moderna produkter som ofta innehåller socker och annat i mängder som vi aldrig har fått i oss tidigare.

Detta leder såklart till att våra tänder utsätts för attacker som aldrig förr. Är man inte noggrann med tandborstning och övrig tandhygien är det lätt hänt att man utvecklar hål och annat otrevligt.

En enkel koll

Ibland kan det räcka med att man gör ett enkelt besök hoa en tandhygienist i Odeplan för att få koll på läget. Man behöver trots allt inte gå all-in på en tvättäkta tandläkare. Har man sedan tidigare god tandhälsa så kan det som sagt räcka med en enklare koll för att se att allt fortfarande ser bra ut därinne.

Det är sådant som gör att man kan sova gott på natten och att man slipper undra över om det där molandet bara var någon temporär grej eller om det faktiskt kan vara ett hål. Att göra sådana här kollar regelbundet är också ett sätt att visa sig själv omtanke på ett djupare plan. För hur ofta visar du din egen kropp uppskattning i vardagen?

Det är nämligen väldigt lätt att ta den för given och inte bry sig om att den faktiskt ser till att vi kan göra allt det som vi vill göra.

Det ironiska är sedan att om vi inte kollar vår hälsa regelbundet riskerar vi att mista vår fysiska kapacitet i förtid.
För vi vill väl alla kunna vara aktiva och dynamiska så länge som det går här i livet?