Italiensk restaurang

På jakt efter Italiensk restaurang i Vasastan?

På jakt efter Italiensk restaurang i Vasastan?

editorial

Att ha en bra restaurang i sina kvarter är en stor tillgång. Att ha nära till ett ställe där man vet att man kan äta gott är en lyx. Älskar du italiensk mat och bor i Stockholm, blir du nog glad över att veta att det finns en Italiensk restaurang i Vasastan. Restaurangen serverar klassisk italiensk mat och inte bara pizza. 

Italiensk mat är mycket mer än pizza och pasta, även om dessa namnkunniga och älskade rätter också finns med på menyn. Vad sägs till exempel om kalvbiff med mozzarella, parmaskinka och salvia? På italienska kallas rätten Saltimbocca och är en lika typisk italiensk rätt som pasta. Eller så kanske du blir sugen på Frutti di Mare – en risotto med havets frukter. Vill du börja med en typisk förrätt kanske det blir en mozzarellasallad med tomater, då buffelmozzarellan är Italiens stolthet och smakar himmelskt.

 

Italiensk restaurang

 

Pizza och pasta är självklara inslag

Är pasta din favoriträtt kommer du naturligtvis att vilja ha en klassisk pastarätt, och de finns i många olika varianter. Samtidigt är de beprövade recept med lång tradition. Är det gott, så finns det ingen anledning att ändra ett vinnande koncept. En rätt som lasagne, som de allra flesta gillar, finns naturligtvis att beställa, likaså en klassisk bolognese. Och när du vill ha lite ombyte beställer du kanske Linguine con Vongole (pasta med musslor). Det är en rätt som brukar vara en smakupplevelse.

Det finns de som älskar pizza mer än något annat, och utbudet av pizzor skäms inte för sig. Du kanske inte hittar pizza med pommes på, men däremot spännande pizzor med typiska italienska råvaror, såsom burrata eller chèvre och honungsmelon. Vill du avsluta med något sött, hittar du välkända desserter som tiramisu eller italiensk gelato. Få en helkväll med kulinariska höjdpunkter på hemmaplan, och kom till Italien i Vasastan.