medicintekniska produkter

Medicintekniska produkter i masstillverkning

Medicintekniska produkter i masstillverkning

Det går åt många kapsyler och korkar i plast till alla vitaminburkar och tablettförpackningar. Det är också mycket som räknas som medicintekniska produkter. Titta bara in på ett apotek, så ser du hyllmetervis med olika förpackningar med många plastdetaljer och de tillverkas på löpande band. 

Nu är det inte vilka lock som helst som får användas till medicintekniska produkter. Det är extra stränga krav på materialkvalitet när det gäller läkemedelstillverkning. Det är bra, för vi vill ju att medicinburkarna håller tätt. 

 

Materialexperter som också är datatekniker

När man gör lock och kapsyler till den här typen av produkter, ska alla vara exakt likadana, och man vill inte ha några avvikelser. Det åstadkommer man genom att en dator är inkopplad i tillverkningsprocessen och styr den. Det går åt exakt samma mängd material till varje liten enhet av samma sort, och de har samma mått och vikt. 

De som tillverkar medicintekniska produkter är därför tekniska experter också, och mycket kunniga inom datorprogrammering och CAD/CAM. Därför kan du ta kontakt med dem om du själv vill få igång en tillverkning av kapsyler eller liknande, så hjälper de dig att ta fram en prototyp. Materialvalet är som sagt också viktigt, och det är plastexperter som hjälper dig välja rätt typ av plast för att få rätt funktion. 

 

 

När prototypen är godkänd startar tillverkningen

Har du väl kommit så långt i planeringen är det bara att sätta igång med masstillverkningen. Genom att du förlitar dig på ett företag som är verkliga proffs på området, kan du vara trygg med att produkten också fungerar. Då är det bara att låta maskinen spotta ur sig små lock, hattar, brickor, kapsyler och liknande.

Du kan också ta reda på vilka referenser de har, ifall du vill kolla upp dem ytterligare. Just när det gäller medicintekniska produkter krävs det extra hög kvalitet på tillverkningen.