Med enkla tester kan man fastställa om bostaden drabbats av svartmögel

//Med enkla tester kan man fastställa om bostaden drabbats av svartmögel

Med enkla tester kan man fastställa om bostaden drabbats av svartmögel

Svartmögel är något som varken är bra för materiella ting eller hälsan. När mögel får fäste på en yta så kan det bildas missfärgningar och möglet kan även fräta på materialet. Vistas man i mögliga miljöer så kan man få diverse problem med hälsan, några vanliga symtom är huvudvärk, trötthet och luftvägsbesvär. I värsta fall kan dessa besvär bli kroniska och därmed ha inverkan på hälsan resten av livet. Vilket innebär att det är oerhört viktigt att fastställa om det är mögel man har drabbats av och i så fall åtgärda problemet så snabbt som möjligt. 

Gör enkla tester själv

Det smidigaste sättet att ta reda på om man har drabbats av mögel i sitt hem är genom att göra ett test. Det går såklart att anlita ett företag som kommer ut och mäter för svartmögel, men vill man hålla nere utgifterna så går det lika bra att beställa hem ett test och utföra mätningen själv.

Det går sedan att välja om man vill ha ett test som man själv analyserar eller om man vill ta hjälp med det genom att skicka testresultatet till ett laboratorium. AGX MögelTest är ett företag som erbjuder flera olika tester för svartmögel och dessutom kan hjälpa till att analysera resultat.

Välj det test som passar och få det smidigt levererat hem

Det finns mögeltester som kan mäta dolt mögel och de som mäter synligt mögel, det går som sagt även att välja om man vill analysera resultatet själv eller ta hjälp. På AGX hemsida väljer man det svartmögeltest som passar utifrån det man söker och får det sedan bekvämt levererat hem i brevlådan. Testerna kommer såklart med utförliga bruksanvisningar och är enkla att använda. Misstänker man att det kan finnas mögel i bostaden så finns det ingen anledning att vänta, beställ ett svartmögeltest idag för att undvika onödiga hälsorisker. 

By | 2021-06-25T16:14:02+00:00 June 25th, 2021|svartmögel|Comments Off on Med enkla tester kan man fastställa om bostaden drabbats av svartmögel

About the Author: