Med bil på trailer genom Europa

//Med bil på trailer genom Europa

Med bil på trailer genom Europa

Semester i husbil – kan man bli friare? De som tar sin riktigt stora husbil söderut på hösten och hänger på sin tvåsitsiga sportbil på en biltrailer bakefter har uppnått ett av livets viktigaste mål: totalt oberoende. Hemmet, husbilen alltså, ställer man upp på en skön campingplats eller kanske vilken parkeringsplats som helst för kortare stopp. Så tar man sin mindre och lätthanterade bil till närliggande storstad, badstrand, vingård eller vad man nu värderar högst att besöka. Eller varför inte alla dessa? Visst kostar en högkvalitativ husbil lite, men genom att hårdra sin livssituation så kanske man inte längre behöver en villa eller stor lägenhet?

 

 

Vanligare i USA än här hemma 

 

Att ta en vanlig personbil med på släp är inte så vanligt i Sverige ännu. I USA är det dock mycket mera så bland de så kallade ”snowbirds” som tar sin husbil från kalla Nordstater till bad och nöjen i Florida eller golf och ännu mera nöjen i Arizona eller Nevada. Vi i Europa är ännu ovana vid längre transporter med bil och tar helst flyget och bor på ett dyrt hotell på resmålet. De flesta har då bara råd att stanna någon vecka och inte hela vintern. Dessutom missar man ju hela resan. Att under någon vecka i sakta mak besöka städer, vingårdar i sevärdheter i Mellaneuropa har bara det ett stort värde.

 

Nomadisk livsstil 

 

Biltrailers ser vi idag mestadels mest hos entusiaster som köper och rustar upp gamla bilar och dem som tävlar med ombyggda bilar. Men eftersom de inte är så dyra så kommer de att bli allt vanligare hos dem som drömmer om ett liv som nomad i Spanien, Frankrike eller Italien över vintern. Se bara till att husbilen och körkortet har rätt att dra en trailer med bil. Kanske måste man byta XC90:an mot en lättare variant. Sedan är det bara att lasta husbilen, köra upp bilen på trailern och dra!

By | 2020-04-02T13:17:10+00:00 October 11th, 2019|biltrailers|Comments Off on Med bil på trailer genom Europa

About the Author: