Tandläkare Kista

Med barnen till tandläkare i Kista

Med barnen till tandläkare i Kista

Hur får man med sig barnen till tandläkaren och lär dem att det är en bra vana? Genom att prata positivt med barnen om hur viktigt det är att sköta sina tänder och föregå med gott exempel, är det enklare att få in nödvändiga tandvårdsrutiner och regelbundna tandläkarbesök. Tandläkaren hjälper oftast till också med ett pedagogiskt bemötande.

Googla på Tandläkare Kista så hittar du en klinik nära dig. Lär dina barn hur viktigt det är att kolla tänderna och att tandläkaren alltid tittar så att det inte finns några hål. Mjölktänderna kommer de ju ändå att tappa, men har man fått in en bra rutin för tandvård så kan man ha det med sig hela livet.

Klistermärken och häftiga tandborstar

Ibland visar barnen de fina klistermärkena de har fått hos tandläkaren. Det är en positiv upplevelse att ha gått till tandläkaren, öppnat munnen och varit duktig. Barnet får mycket beröm och kanske köper man också en extra fin tandborste till barnet som belöning.

Tandläkare har ofta bilder i taket som barnen kan titta på när de är placerade i tandläkarens stol. Det kan vara sagofigurer eller andra fina bilder. De barn som är extra rädda för att gå till tandläkaren kan ibland få gå dit i omgångar, så första gången gör man inget alls, bara tittar.

En livslång vana

Att redan som liten bli hemtam hos tandläkaren i Kista ger trygghet för barnet, som lär sig att man går på regelbundna kontroller och håller munnen fin. Tandtroll pratar man kanske inte så mycket om numera, men tandfén kommer ofta och lägger pengar i ett glas när man har tappat en tand.

Det blir positivt med tandläkarkontroller och tandborstning, och man kan få små belöningar om man öppnar munnen och sitter still i stolen hos tandläkaren. Redan tidigt lär sig barnen att sköta sina tänder.