Matlagning och husmanskost i Stockholm

//Matlagning och husmanskost i Stockholm

Matlagning och husmanskost i Stockholm

För många människor är matlagning den största passionen som finns. Tänk då vad underbart att få stå och laga mat hela dagarna. Att få servera andra människor det man själv har varit med om att skapa. För visst är det så att det är ett skapande, en riktigt kreativ syssla, att laga mat. Alla ingredienser ska passa samman likt ett konstverk. Ta en titt på https://www.restauranghubertus.se/ för att se exempel på utbud.

Det gäller inte bara utseendet på den färdiga rätten utan även hur maten är komponerad när det gäller smaksättning. De olika ingredienserna ska höja varandra smakmässigt och lyfta den färdiga rätten till en smaksensation som får varje kund att flyga högt. Lika viktigt är det när det handlar om hur man lägger upp maten. Det ska inbjuda till att det vattnas i munnen lika väl som att man bara vill sitta och titta på det trevliga upplägget. Se men inte röra, i några sekunder.

Husman på menyn

Det är inte mycket som slår en gammal hederlig husmanskost och idag är det inte bara den svenska husmanskosten som står på menyn. Det finns italiensk husmanskost och grekisk dito. Men även amerikansk och indisk, thailändsk och portugisisk. Ja, kort sagt har alla länder sin egen speciella husmanskost. Borta bra men hemma bäst. Bor man i Stockholm går det att få tillgång till både det ena och det andra i matväg. 

I Stockholm är det lätt att tänka att det är svensk husmanskost som gäller. Helt enkelt för att man är i Sverige. Då är det lite tyngre mat som fläsklägg tillsammans med rotmos, potatis och sill, pannkakor och rårakor som står på topplistan. Men i ett crossover kitchen är man nuförtiden flexibel och kan tillfredsställa de flesta smaker. Ett ställe som restauranghubertus.se i Stockholm serverar likt många andra husmanskost. 

 

By | 2021-08-01T19:10:26+00:00 August 1st, 2021|Husmanskost Stockholm|Comments Off on Matlagning och husmanskost i Stockholm

About the Author: