skyltar

Känns familjelivet som ett företag?

Känns familjelivet som ett företag?

Ibland kan vardagen och familjen kännas lite som att driva ett företag. Veckan måste planeras noga och varje medlem har sina tider och aktiviteter som ska pusslas in i veckans körschema. Många har själva kommit på den förträffliga idén att faktiskt schemalägga veckan med matsedel, handlarlistor och fritidsaktiviteter. Samt alla olika besök man med flera barn i familjen behöver göra hos läkare, tandläkare, frisör med mera. För att inte tala om vart enskilt barns olika gympadagar, utflykter, prov och läxor.

Många använder sin mobiltelefon till denna typ av planering, men då är det bara du som ser veckans händelser med hyfsat god överblick och ansvaret blir ofta där efter. Självklart kan du vara chef på ditt familjeföretag, men vill du ha hjälp ifrån övriga är det klokt att ha veckans planering synlig på en plats där alla passerar flera gånger om dagen. Så som i hallen eller köket. Kylskåpet i all ära, men det finns många olika produkter för detta att sätta upp på väggen hemma. På https://www.skiltex.se/shop/frontpage.html finns ett flertal olika modeller att välja emellan.

Själv förespråkar jag en whiteboardtavla med pennor i olika färger. En egen färg för varje familjemedlem. Sedan kan ni som det familjeföretag ni är sätta er ner på söndagarna och planera er vecka. På detta sätt blir även barnen delaktiga i vad som ska göras under veckan och vad deras uppgift i det hela är. De lär sig snabbt att känna igen sin egen färg och kan med lätthet konstatera när det är något de ska göra.

För de barn som ännu inte är läskunniga finns bildstöd att hitta överallt på webben. Skriv ut, klipp till och limma fast på en magnet. De flesta mår bra av rutiner och planering och det är skönt att lägga sig på söndagskvällen när man lagt den kommande veckans pussel.