Inred med fårskinn

//Inred med fårskinn

Inred med fårskinn

Naturmaterial är inne, och naturmaterialens okrönta drottning är fårskinn. Som inredningsdetalj är fårfällen oslagbar. Den är bekväm, värmande och vacker och ser lika bra ut slängd över fåtöljen, utbredd på kökssoffan eller utlagd på en djup fönsterbräda för att bilda ett mysigt krypin. Fårskinn passar alla inredningsstilar. Det kan framhäva en bastant, spartansk medeltidskänsla i ett hem, eller skapa en rar, Carl Larsson-aktig sekelskiftestrivsel. Har du en urban stil inredningsstil blir fårskinnet ett fräscht sätt att bryta av och skapa dynamik i rummet.

 

Vård av fårskinn

Om olyckan skulle vara framme är det bra att veta hur fårskinn bör rengöras. Ett smutsigt fårskinn känns snabbt äckligt och mister sin mjuka känsla. Vissa fårskinn är tvättbara i maskin om man använder ett milt program och ulltvättmedel. Huruvida fårskinnet är maskintvättbart beror på hur skinnet är garvat. Att tvätta fårskinnet fel skadar sällan ullen, men själva skinnet blir förstört. Man kan höra av sig till den som sålt fårskinnet för att få besked om maskintvätt är möjligt eller inte. Mindre fläckar kan skonsamt tvättas bort för hand med galltvål eller babyvåtservetter.

 

Omsorg om djuret

När man köper produkter som kommer från djur kan det vara skönt att veta att djuret har varit väl omhändertaget och levt ett gott liv. Ta kontakt med en mindre gård för att köpa ditt fårskinn, så slår du ett slag inte bara för djurens välmående utan stöttar också småföretagare. Bor du i en storstad och saknar en gård i närheten? Som tur är kan du då få kontakt med en försäljare via internet för att få mer information. Fårgården i Stala har sin hemsida här: http://www.fargarden.se/ Där finns också gott om bilder på deras fina djur. Låt dig inspireras och skaffa ett fårskinn – en inredningsdetalj som är rustik och lyxig på samma gång.

By | 2019-08-07T19:06:37+00:00 August 7th, 2019|Fårskinn|Comments Off on Inred med fårskinn

About the Author: