Hör stigarna, se skyarna!

//Hör stigarna, se skyarna!

Hör stigarna, se skyarna!

Kan du höra dem?
Stigarna.
De kallar på oss.
De vill att vi ska upptäcka världen utanför våra dörrar.
Utanför våra skärmar.
Utanför våra städer.

Har du någonsin fyllt din ryggsäck med lite mat, vatten, något värmande (utfall att) och en kikare från https://kikkertland.se/ och gett dig av?
Ut i det vilda.

Har du tur så bor du på gångavstånd till en fin vandringsled, eller bara en skog. I Sverige har vi lyxen att leva närapå grönskan. Även i de större städerna så går det faktiskt att till fots, eller till cykel, ta sig till en större skog. Väl framme så väntar äventyret, om du vill att det ska vara ett äventyr.

För även den där gamla stigen som du brukar ta dina joggingturer kan vara en helt ny upplevelse. Om du låter den vara det. Med en kikare så blir det definitivt något nytt, eftersom du nu kan komma närmare dina omgivningar utan att egentligen behöva jobba särskilt hårt för det.

Vik av från löparspåret, rakt ut i skogen (var först säker på att du kan hitta tillbaka) och stå still en stund. Ge dina omgivningar någon minut att vänja sig vid dig och du kommer snart att upptäcka att den är så otroligt levande. 

Med den där kikaren från Kikkertland som vi nämnde så kan du se hackspettar hacka sig genom trädens bark i sökandet efter föda. Kanske får du syn på en ekorre, som likt den mytologiska Ratatosk ilar upp och ned för trädet. Eller kanske får du syn på någon som plockar blåbär.

Äventyret är som sagt närmare än du tror. Och visst kan du bara ge dig av utan några pryar alls, men ibland så kan din utrustning också hjälpa dig att se världen ur ett nytt perspektiv.
Är du osäker på vad du ska köpa så kan du såklart få hjälp av personalen på Kikkertland.

By | 2019-05-23T18:11:56+00:00 May 23rd, 2019|kikare|Comments Off on Hör stigarna, se skyarna!

About the Author: