Gasol i alla lägen

//Gasol i alla lägen

Gasol i alla lägen

Det finns inget som är bättre eller enklare att använda än gasol när det gäller grillning. Det går snabbt att få upp värmen och temperaturen kan regleras steglöst. Du får en fin stekyta och på kort tid är din läckra måltid klar. Har du också hört att grillad mat smakar annorlunda om man använder kol?

Det stämmer inte! I blindtester visar det sig att ingen smakskillnad finns alls. Vi känner alltså den smak vi förväntar oss att få känna. En gasolgrill kan användas året om men vintertid är det bra om inte din gasolflaska står alltför kallt.

 

Hur hanterar jag min grill och min gasolflaska?

En gasolflaska ska alltid förvaras stående och med god luftväxling. När flaskan inte används ska den alltid vara avstängd, inte bara vid grillen utan på själva flaskan.

Minst en gång per år behöver du kontrollera din utrustning, främst slangen. Använd läckspray och undersök slangen för att upptäcka eventuella sprickor eller hål. Slangar torkar med tiden och behöver bytas. Kontrollera också att regulator och slangklämmor sitter som de ska. Gasolflaskor ska vara märkta med revisionsdatum. Om du ser att detta överskridits ska du lämna in flaskan och köpa en ny.

 

 

Vilken gasolflaska ska jag välja?

Många föredrar att använda kompositflaska. Den väger mindre och du kan själv avläsa nivån på din gasol. Annars finns flera modeller också i aluminium. Om du tänker använda din gasol i husvagn eller husbil kanske du vill ha en lättare flaska.

För dig som reser utanför Sverige med din gasol är det viktigt att tänka på att olika länder har olika anslutningar på gasolflaskor. Kontrollera detta innan du reser och ta eventuellt med dig en extra flaska – du kanske inte kommer kunna byta flaskan utomlands. Njut av friheten och den enkla matlagningen med din gasol. Grilla mer och grilla godare med det enkla alternativet!

By | 2020-08-25T07:42:55+00:00 August 25th, 2020|gasol|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment