Flos

Fabulösa Flos

Fabulösa Flos

Vill man ha ett hem där stil och design går som en snyggt slingrande röd tråd genom varje rum, bör man rikta blickarna mot företaget Flos. Flos är den italienska designfirman som genom sin goda smak och höga kvalité skapat, nästan snuskigt, snygga lampor. Deras erfarenhet i branschen löper över hela sex decennier, och under dessa har de lyckats bli omtyckta och använda i många, många hem. Alla dessa hem är just de som sedan blir igenkända som de med den rätta touchen; chica, stilrena och rent av fabulösa boningar.

 

Italiensk elegans och exklusivitet 

Företagets grundare var bland andra de två bröderna från den kända designstaden Milano, nämligen Achille och Pier Giacomo Castiglioni. De båda föddes på 1910-talet och samlade under åren på sig erfarenhet inom formgivning och arkitektur. Innan de inledde arbetet med Flos på 60-talet, hade de startat och drivit en annan designbyrå, så kunskapen fanns redan där och det kanske är däri svaret går att finna, hur kunde det gå så bra redan från start? Är suget stort efter att få äga en av deras eleganta och exklusiva ikoner går de att hitta flertalet av dem hos exempelvis AndLight.

 

 

Smakar det, kostar det

Så är det ju som oftast, att smakar det så kostar det. Så är det även med lampor från Flos, men då kan man vara säker på att att införskaffandet resulterar i något exklusivt som håller i längden. Bröderna Castiglioni designade redan vid grundandet ett par lampor som är populära än idag. Det är väl just detta som kan anses vara riktigt god design, den som faktiskt håller decennium för decennium. Den designikonen som morfar en gång i tiden gav mormor i present, som sedan gick i arv till mamma och som hennes barn sedan trånar efter och hoppas på att i sin tur få överta, för ett riktigt fabulöst hem.