ny glasvagn

En ny glasvagn räddar verksamheten i glasmästeriet

En ny glasvagn räddar verksamheten i glasmästeriet

editorial

Jobbar du med fönster? Om du inte redan har en är det verkligen läge att beställa hem en ny glasvagn. Det kommer nämligen bli riktigt svårt att jobba med din verksamhet utan en sådan. En stor glasruta kräver sin förvaring.

Kanske är du ny i branschen, och har inte full koll på alla praktiska detaljer än. Men det här med glasvagnen är en stark rekommendation från alla dina branschkollegor. Du kan nämligen inte bara lägga ned en fönsterruta eller bilruta på golvet och förvänta dig att den ska hålla.

 

Långa leveranstider för glasrutor

En glasruta bör förvaras ståendes, på en för ändamålet avsedd vagn. Då försäkrar du dig om att inte krascha rutor i onödan. Det är det ju kunden som ska göra, inte du. I alla fall är det ju troligen det hen har gjort, med tanke på att hen beställt ett nytt fönster från dig. Och då är det ju inte direkt läge för dig att krascha den nya.

Många glasrutor har nämligen ganska lång leveranstid. Särskilt i dessa tider, då i princip alla branscher har drabbats av leveransproblem på grund av de oroliga tiderna i omvärlden. Att behöva berätta för kunden att han eller hon behöver vänta in en hel leveransperiod till är det helt enkelt inte läge för. Du måste hålla glasrutorna intakta.

 

ny glasvagn

 

Inte kul att gå på krossat glas

Och sedan är det ju faktiskt rätt besvärligt att behöva ta hand om en massa krossat glas stup i kvarten. Vilket arbetsmiljöproblem! Faktiskt kan det vara så, att dina arbetare kommer vägra jobba om de inte kan förvara de potentiellt sett ganska farliga glasrutorna på ett säkert sätt.

Du förstår ju själv, du kommer inte klara dig som glasmästare utan en glasvagn. Med stor sannolikhet behöver du till och med flera. Se till att de är dimensionerade för att passa olika typer av fönsterrutor eller glasskivor.