En extra yta

En extra yta

För att skapa en trevlig utemiljö så brukar de som har husvagn eller husbil använda sig av ett tält eller en markis. Genom att placera den med utgång från husvagnen så kan man skapa sig ett uterum. Där kan man få ett extra utrymme för trevlig samvaro med familj och vänner.

Eftersom utrymmet i husvagnen, eller husbilen, är mycket begränsat så är det många som till och med använder sig av markisen som en förvaring och tar ut både grill och tv under ljumma sommarkvällar. Men skulle det plötsligt blåsa upp och börja regna så är det viktigt att man använder sig av en stormsäkring markis för att inte en skada ska uppstå.  

 

Hamna hos grannen 

Utan en stormsäkring markis så är det lätt att markisen blåser sönder. Den kan till och med kan flyga iväg och skada grannarnas egendom eller någon som precis passerar förbi. Det skulle kunna leda till mycket allvarliga skador som är lätta att undvika. Genom att stormsäkra sin markis och även se till att antingen ta ner taket eller använda sig av väggar, så finns det ingen möjlighet för stommen att kunna förflytta sig. Och det är den delen som kan orsaka mest skada ifall vinden får tag i den. 

Alla markiser med stödben går att stormsäkra, eftersom systemet går ut på att säkra markisen i marken. Satsen som man köper består av spännband som går att variera i längd för alla behov. Det ingår fjädrar som ger en viss flexibilitet vid blåst, eftersom det är säkrare än en helt fast konstruktion.

För att ordentligt fästa stormsäkringen så ingår det ett jordankare. Är dessa ordentligt förankrade i marken så får man därmed en mycket stabil stormsäkring markis. Var bara noggrann med vilken typ av mark som fästena placeras i. Enbart sand är olämpligt. 

 

 

Den svenska sommaren

Som ägare av en husvagn eller husbil så brukar man försöka starta användningen någon gång på våren, för att avsluta säsongen i början på hösten. Det är en period där vädret kan svänga mycket snabbt och på en kort stund förvandlas från en stilla solig dag till ösregn och storm.

Det kan råka hända när man sover eller kanske inte är i närheten av sin husvagn. Därför är det viktigt att man använder sig av en stormsäkring markis för att inte få en chock när man vaknar eller kommer hem. Det är en billig och enkel försäkring för ett tryggare boende.

By | 2020-08-20T08:11:51+00:00 August 20th, 2020|stormsäkring markis|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment