fiber

En ansluten övärld – långt utöver fiber

En ansluten övärld – långt utöver fiber

Även om det är tufft just nu så kommer denna pandemi också att innebära att vår värld utvecklas. Framför allt så kommer det att bli ännu lättare att arbeta på distans, och det kommer gissningsvis att växa fram en hel marknad kring detta. Kanske kommer det till exempel att bli så att även landsbygden kommer att få en utökad möjlighet till att få hemleveranser av olika slag.

Skärgården i kvadrat

Allt är möjligt i dessa tider och det är också mer attraktivt än någonsin att börja söka sig ut från städerna. Trenden fanns redan innan Covid-19 slog till. Bland annat så var det nyligen första gången fler människor flyttade ut från Stockholm än vad som flyttade in. Kanske kommer det vara så att pandemin, ironiskt liv, gav nytt liv till landsbygden.

För vem skulle till exempel inte vilja bo på någon av Öckeröarna på västkusten om möjligheten till stadens bekvämligheter blev ännu mer tillgängliga?

Nu finns det ju redan mataffär, allehanda andra verksamheter och snabbt internet via fiber härute – men tänk om allt fler också skulle kunna fortsätta arbeta hemifrån. Plötsligt skulle behovet av att pendla med färjan till Göteborg minska.

Det finns som sagt en mängd möjligheter och vi har än så länge endast skrapat på ytan. Hur framtiden kommer att se ut återstår att se och den som är driftig har såklart redan börjat planera för en värld post-Covid.

Du själv kanske har fått någon idé som du funderar på att förverkliga. Oavsett om det är i affärs- eller karriärssammanhang eller helt enkelt handlar om var du vill bo i framtiden.

Nu är det därför dags att skrida till verket, för i de största kriserna kommer också de största möjligheterna.
När dammet väl har lagt sig så har man tappat försprången. Tveka därför inte inför att faktiskt ta tag i saker och ting och se var du landar.