husbilar

Det finns många fina husbilar att välja på vid ett köp

Det finns många fina husbilar att välja på vid ett köp

editorial

Att vara ute och resa tycker många är trevligt och resa kan man göra på många olika sätt. Ett populärt alternativ är att resa med husbil. Både ensamstående och stora familjer reser i husbil och det finns många olika modeller och storlekar på husbilar. Vad som passar just för dig beror på en mängd olika saker. Hur många som ska åka i husbilen, om det finns barn, om den ska användas året runt, är några saker du bör tänka igenom innan du köper husbil. 

Nu kanske du är på väg att köpa en husbil men vet inte vart du ska vända dig. Det går att köpa en husbil av någon privatperson men det kan vara svårt om du inte vet vad du bör ha koll på. Du hittar ett stort utbud av husbilar på bland annat: http://www.fritidscenter.se. Där finns det både nya och begagnade husbilar att köpa i olika modell och prisklass.

 

image

 

Hur stor husbil behöver du?

Du kanske undrar hur stor husbil du ska köpa. Om det är en hel familj som ska ut och åka ett par månader behövs det stor plats i husbilen. Är det bara kortare resor som ska göras under en helg eller några dagar då och då, kan det räcka med en mindre husbil. Husbilar är väldigt finurligt inredda så även små husbilar har gott om plats.

Att tänka på om du ska resa med barn i en husbil

Om du har barn som ska med och resa i husbilen kan det vara en god idé att titta på en alkovbil.  Halvintegrerade husbilar med taksäng är ett sämre val då taksängen blockerar sittgruppen. Det innebär att alla måste gå och lägga sig samtidigt om inte de vuxna sover i taksängen. Men tyvärr tål inte taksängar så hög vikt och de är bäst lämpade för juniorer eller en ensam vuxen.