högtalare

Bra förstärkare är ett måste för musikälskare

Bra förstärkare är ett måste för musikälskare

En bra förstärkare gör stor skillnad när det kommer till musikupplevelser. Har du en bra ljudkälla så gör en förstärkare att du får en mycket bättre musikupplevelse. Det finns självklart inte en enda sorts högtalare, utan marknaden erbjuder en mängd olika sorter. Det är ju så att vad som passar en persons öra kanske inte alls passar en annans. Det finns också annat att tänka på, så som exempelvis rummets storlek, vilken musikstil det rör sig om och mycket annat. Förstärkare och högtalare är ingen ny uppfinning utan har en gedigen historia. Här nedan kan du läsa lite kuriosa och annat om förstärkare. 

 

 

Peter Walker, en pionjär

Peter Walker grundade företaget Quad Electroacoustics och det är en engelsk tillverkare av hifi-utrustning. Peter Walker grundade företaget redan år 1936 men då hette företaget The Acoustical Mfg Co. Ltd. Då tillverkade de förstärkare till biografer och för hemmabruk. Tänk vilken revolution det blev när biograferna fick talfilm, och dessutom blev ljudet allt bättre! Namnet QUAD står för Quality Unit Amplifier Domestic. QUAD:s stora milstolpe var den elektrostatiska högtalaren som lanserades redan år 1957. Den elektrostatiska högtalaren användes som monitorhögtalare av inte mindre än SVT. Så Peter Walker är ett namn att minnas när det kommer till förstärkare och högtalare. Företaget finns fortfarande, trots flera uppköp.

 

Varför satsa på bra förstärkare?

Bra högtalare och förstärkare förhöjer upplevelsen både när det gäller musik och film. Tänk när du går in på en bio och de drar igång ljudet – det är stor skillnad mot en enkel TV hemma. Bra ljud gör filmen till en totalupplevelse och du kan känna att du är mitt inne i filmen. Idag kan du hitta förstärkare för hemmabruk som levererar på samma nivå. När det kommer till musik finns det massor av anledningar, du slipper brus och får en ren musikupplevelse. Musik ska upplevas, inte bara lyssnas på.