piano

Avicii och hans okända piano talanger

Avicii och hans okända piano talanger

Det rådde sorg världen över när den svenske DJn och artisten Avicii (Tim Bergling) avled, och han lämnade ett stort tomrum efter sig i den internationella musikvärlden. De flesta känner till hits så som ‘Wake Me Up’, men det är inte alla som vet att denne artist även spelade piano, och att han använde sig av piano och gitarr när han komponerade sina låtar. 

 

 

En gedigen piano spelare

Om man var eller är ett stort fan av denna världsartist så vet man kanske redan att han var duktig på att spela piano, men för många så kan det komma som en överraskning, speciellt om man mest förknippar Tim Bergling med så kallad Housemusik och Electro House. Sanningen är dock den att Avicii ska ha föredragit att komponera med hjälp av ett piano, och han spelade även in pianot som kan höras i låten ‘A Sky Full of Stars’. 

 

Det är lätt att föreställa sig att man kan hitta inspiration sittandes vid en flygel i Stockholm. En så pass mångfacetterad artist som Avicii är ett perfekt exempel på att man kan dra nytta av att lära sig att spela piano, och att det verkligen kommer till nytta. Oavsett vilken genre man planerar att hålla sig till i framtiden som hobby- eller professionell musiker.

 

 

 

Började tidigt

Det finns väldigt lite information gällande när och hur Tim Bergling – mannen bakom Avicii – började spela piano, men han började åtminstone att skapa musik på allvar när han var 16 år gammal. Vilken roll piano kunskaperna kom att spela i karriären är även det svårt att veta, men med tanke på att det var ett instrument han kände sig bekväm med att använda när han komponerade, ja då hade hans karriär och hans låtar kanske sett annorlunda ut om det inte hade varit för piano kunskaperna och spelandet.